A beléptetést megkerülve kerültek a stadionba a Slovan-ultrák petárdái?

Elképzelhető, hogy a szombati DAC-Slovan rangadón valaki asszisztált a pozsonyi szurkolóknak, és a biztonsági ellenőrzést megkerülve vitte be a Slovan-ultrák által használt petárdákat a DAC Arénába – tudtuk meg a klub vezetésétől.

A beléptetést megkerülve kerültek a stadionba a Slovan-ultrák petárdái?
Fotó: Cséfalvay András

Ahogy az örökrangadó esetében az lenni szokott, a rendőrség most is rizikósnak ítélte meg az összecsapást, így a szurkolóknak szigorú biztonsági ellenőrzésnek kellett alávetni magukat.

A stadionba vezető úton folyamatosan magyargyalázó rigmusokat skandáló Slovan-szurkolóknak a beléptetésnél fel kellett mutatniuk érvényes belépőjüket, személyi igazolványukat, és a rendezők mindegyiküket megmotozták, hogy elejét vegyék az esetleges szabálysértéseknek.

A kapuknál egy vendégszurkolónál találtak pirotechnikai eszközt, amit a szóban forgó hölgytől a rendezők elkoboztak, és a petárdát átadták a rendőröknek.

A szigorú biztonsági ellenőrzések ellenére a vendégszurkolók mégis heves petárdázásba kezdtek már a mérkőzés elején, és mivel ezt a rendezők többszöri felszólítása ellenére sem hagyták abba, rendőri segítséggel kiterelték őket a vendégszektorból, és el kellett hagyniuk a stadiont.


DAC-SLOVAN: Egyelőre nyolc szabálysértési eljárás, hat eltiltott szurkoló!


Ahogy azt az FC DAC 1904 vezetésétől megtudtuk, fennáll a gyanú, hogy a beléptetést megkerülve a szurkolóknak valaki segített bevinni a pirotechnikai eszközöket a stadionba.

“Ellenőrizzük azt a lehetőséget is, hogy a vendégszurkolóknak valaki – a belépő kapukat megkerülve – asszisztált a pirotechnikai eszközök stadionba történő bejuttatásához. A stadionban elhelyezett biztonsági kamerák felvételeit jelenleg is vizsgáljuk”

– áll a klub szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében.

A vendégszektorban egyébként tetemes kár keletkezett, a slovanisták 24 széket téptek ki a helyéről, széttépték és szétvágták a szektor elé kifeszített védőhálót, és a pirotechnikai eszközök kárt tettek a lelátó alatti műfűben is.

(db)