Bayo: Jó a csapatszellem, ezért Európában is sikeresek lehetünk

Vakoun Issouf Bayo, a DAC 21 éves elefántcsontparti csatára szinte berobbant a Fortuna Ligába.

Bayo: Jó a csapatszellem, ezért Európában is sikeresek lehetünk

Az első négy bajnoki mérkőzésén három gólt szerzett, és bár azt követően négy meccsen nem talált kapuba, a zárófordulóban Rózsahegyen megszerezte a negyedik-sárga kék találatát is.

A 9/4-es mérlege abszolút nem rossz, sőt ellenkezőleg. Azok közül a játékosok közül, akik legalább annyi találkozót játszottak a DAC színeiben, mint ő, neki van a második legjobb meccsenkénti gólátlaga – 0,444. Jobb eredményt csak Leony Kweuke volt képes elérni (16/11 = 0,688), és csak Bayo után következik a klubtörténelem legeredményesebb góllövője, Pavol Diňa. Ő 122 mérkőzésen 49 alkalommal talált a kapuba, ami 0,402-es átlagot jelent.

„Nagyon boldog vagyok. Sikerült a dobogón végeznünk, és kiharcoltuk az Európa-ligát. Ez egy nagy elégtétel a számomra, hiszen új vagyok még a csapatban. Szerencsére gyorsan beilleszkedtem a közösségbe, így hozzájárulhattam a sikerhez. Nagyon büszke vagyok magamra és a csapattársaimra is” - árulta el nagy mosollyal az arcán a 21 éves, Elefántcsontpartról származó támadó. Három éve hazája bajnokságában ő lett a gólkirály, és a DAC-ban is kezdi bizonyítani a gólvágói képességeit.

„Az eddigi mérlegemmel elégedett vagyok. Ahogy már mondtam: abszolút nem volt magától értetődő, hogy egy teljesen új környezetben rögtön az első szezonban ennyi gólt szerzek. Viszont a csapattársaimnak köszönhetően gyorsan beilleszkedtem, ami meg is hozta a gyümölcsét” - értékeli az első dunaszerdahelyi tavaszát Bayo. Az ő találatainak is köszönhetően harcolta ki a DAC az Európa-liga 1. selejtezőkörébe való bejutást. 

„Ez pályafutásom legnagyobb sikere. Amióta futballozom, nem éltem még át szebb dolgot. Most már mi is ’európaiak’ vagyunk, megpróbáljuk összemérni erőnket valamelyik nagyobb klubbal. Remek társaságot alkotunk, jó a csapatszellem, így a nemzetközi színtéren is sikeresek lehetünk, és szép eredményt érhetünk el” - árulta el „európai” céljait a fiatal afrikai labdarúgó.

FCDAC