*á.š Az MFK Ružomberok lesz a DAC ellenfele a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében | DAC

Az MFK Ružomberok lesz a DAC ellenfele a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében

A legjobb nyolc közé jutásért a Ružomberok csapatával küzd meg a DAC. A mérkőzés helyszínét később jelöli ki a SZLSZ. 

Az MFK Ružomberok lesz a DAC ellenfele a Slovnaft Cup nyolcaddöntőjében
Cséfalvay Á. András archív fotója

A Slovnaft Cup 2020/21-es, vagyis a szlovák kupa 52. kiírását tavaly októberben a rossz járványhelyzet miatt kellett megszakítani. Két hete a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SZLSZ) úgy határozott, hogy folytatódhat a sorozat, de már csak a két legfelső szintű bajnokság csapatainak részvételével.

A SZLSZ székházában csütörtökön tartották a nyolcaddöntő párosításainak a sorsolását. A DAC a Ružomberok csapatával mérkőzik meg a legjobb nyolc közé jutásért. Ellenfelük jelenleg az élvonal alsóházának a 2. helyén áll. A hazai kupasorozatban utoljára tavaly mérkőztek meg, akkor a DAC az elődöntőben búcsúzni kényszerült. Van miért tehát visszavágni a rózsahegyieknek!

A nyolcaddöntő mérkőzéseinek hivatalos játéknapjai április 6. és 7., a továbbjutás sorsa egy találkozón dől el, méghozzá nézők nélkül. 

Még kérdéses, hogy a forduló összecsapásait neutrális helyszíneken rendezik-e, vagy a kisorsolt párosítások első helyen álló csapatai hazai pályán játszhatnak-e. Erről az elkövetkező napokban dönt a SZLSZ.

A Slovnaft Cup játéknapjai – 2021 tavasz:

Nyolcaddöntő: 2021. április 7.
Negyeddöntő: 2021. április 14.
Elődöntő, 1. mérkőzések: 2021. április 28.
Elődöntő, visszavágók: 2021. május 5.
Döntő: 2021. május 19.

A versenykiírás alapján minden fordulót követően sorsolással döntik el a párosok összetételét. Az időpontok hiánya miatt semelyik mérkőzést sem lehetséges elhalasztani. Ha az egyik csapat nem áll ki a találkozóra, akkor az ellenfele játék nélkül jut tovább.

A nyolcaddöntő párosításai:
Banská Bystrica-Komárno
Košice-Sereď
Pohronie-Petržalka
Ružomberok-DAC
Žilina-Podbrezová
Zlaté Moravce-Skalica
Trnava-Trenčín
Slovan-Liptovský Mikuláš

dac1904.sk