Allegri az év edzője Olaszországban, Marco Rossi különdíjat kapott

Massimiliano Allegri, a Juventus trénere kapta meg a 2016/17-es olasz labdarúgószezon legjobb edzőjének járó elismerést, a Panchina d'Orót (Arany Kispad), míg Marco Rossi, az FC DAC 1904 edzője különdíjat kapott.

Allegri az év edzője Olaszországban, Marco Rossi különdíjat kapott
Fotó: Paraméter - archív

Az 50 esztendős Allegri 2014-ben vette át a torinói együttes irányítását, amelyet az elmúlt idényben bajnoki címig és kupasikerig, valamint Bajnokok Ligája-döntőig vezetett.

Allegri harmadszor vehette át az elismerést a hétfő esti firenzei gálán. Az edzők voksai alapján másodikként Gian Piero Gasperini (Atalanta), harmadikként a tavalyi győztes, Maurizio Sarri (Napoli) zárt.

"Minden edzőnek sok sikert kívánok a szezon végére, bár Sarrinak kicsit kevesebbet" - hangsúlyozta Allegri, akinek csapata kétpontos előnnyel vezet a Napoli előtt kilenc fordulóval a Serie A zárását megelőzően.

Öt külföldön dolgozó olasz tréner különdíjat vehetett át csapata jó teljesítményéért. Az olasz szövetség honlapjának beszámolója szerint köztük volt többek között az FC DAC 1904 edzője, Marco Rossi, valamint Carlo Ancelotti (Bayern München) és Antonio Conte (Chelsea).

MTI/para