Újabb játékossal bővült a DAC kerete

A DAC újabb játékossal, a 23 esztendős Kristán Koštrnával erősített – írja az fcdac.sk.

Újabb játékossal bővült a DAC kerete

A több poszton is bevethető védőjátékos legutoljára a bolgár élvonalbeli OFK Pirin Blagoevgrad mezét viselte. A Wolverhampton Wanderers akadémiájának növendéke két évre kötelezte el magát a DAC-hoz. 

Kristián Koštrna 1993. december 15-én született Galgócon. A nagyszombati Spartaknál tanulta meg a labdarúgás alapjait, ahonnan tizenöt évesen a Wolverhampton Wanderershez igazolt. Az angol klubnál végigjárta az akadémiát, a „Farkasok” tartalékegyüttesének tagja volt, sőt felkészülési találkozókon az A csapatban is lehetőséget kapott.

2014 őszén hazajött, és a Bulgáriába való távozását megelőzően Bolerázon és az osztrák Parndorfban futballozott. 2016 nyarán az OFK Pirin Blagoevgrad együtteséhez szerződött, ahol a kezdőcsapat stabil tagja volt. A 2016/17-es szezon során összesen 31 mérkőzésen lépett pályára a bolgár élvonalban, ezzel csapat második legtöbbet foglalkozatott játékosa lett.

Koštrna tagja volt a korosztályos szlovák válogatottaknak is, az U16-os korosztálytól egészen az U21-ig képviselte hazája színeit. A 176 cm magas védő ballábasnak vallja magát, mindkét lábával azonban egyformán tudja megjátszani a labdát, és több poszton is bevethető. Korábban főleg balhátvédként szerepelt, de játszott az ellenkező oldalon is, illetve a középpályás sor mindkét szélén.

Koštrna lett az együttes újabb erősítése a Fortuna Liga új idénye előtt, a szerződése két évre szól. „Nagyon boldog vagyok, hogy a Dunaszerdahely játékosa lettem. A legnagyobb benyomással rám a stadion, az edzőközpont és a klub ambíciói voltak. Szeretnék a csapat stabil tagja lenni, és teljesítményemmel hozzájárulni a kitűzött célok eléréséhez” – jelentette ki Koštrna mosolyogva az első, sárga-kékben eltöltött napja előtt.
 

fcdac.sk