Slovnaft Cup: A DAC Dévényújfalu csapata ellen lép pályára

Az idei kupaszereplését öt héttel ezelőtt, a harmadik ligás FK Slovan Ivanka pri Dunaji (Pozsonyivánka) otthonában kezdte meg a DAC. A 3:1-es győzelmük alkalmával Divković, Davis (tizenegyesből) és Čmelík voltak eredményesek – írja az fcdac.sk.

A Slovnaft Cup 3. fordulójában szintén a III. liga pozsonyi csoportjában szereplő ellenféllel sorsolták össze a cspatot. Ezúttal Dévényújfaluban, a helyi FC Lokomotíva otthonában vendégszerepel a DAC.

A szerdai ellenfél  Pozsony elővárosában, Dévényújfaluban székel. Az előző idényt a harmadik vonal hetedik helyén zárták. Az aktuális évadban öt lejátszott találkozó után a nyolcadik helyen állnak. A DAC-hoz hasonlóan, Jozef Balog védencei is a 2. fordulóban kapcsolódtak be a kupasorozatba, és szintén egy két osztállyal alacsonyabb bajnokságban szereplő ellenfél otthonában. Az V. ligás Senkőc (Šenkvice) csapatát 4:0 arányban lépték le (góllövők: Konečný 2, Mihálik tizenegyesből, Lacko).

A Slovnaft Cup szétírása szerint a 2. fordulóban egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, rögtön tizenegyesek következnek. A negyedik fordulótól (hivatalos játéknap: szeptember 27.) minden egyes játéknap párosításait külön sorsolják. A Slovnaft Cup 1.-4. fordulójában mindig az alacsonyabb osztályban szereplő klub a pályaválasztó. Az első három fordulótól eltérően, a negyedik fordulóban már nem érvényes a kelet - nyugat felosztás, illetve a sorozat ezen fázisában a Fortuna Liga csapatai kiemeltek, így nem kerülhetnek össze.

A DAC szerdai sikere esetén sorozatban három „angol hetet“ abszolválna a csapat, hiszen jövő szerdán (2017.9.20., 19:00 ó) a Fortuna Liga 9. fordulójában a Szenice látogat a MOL Arénába. A Slovnaft Cup 4. fordulóját pedig szeptember 27-én rendezik.

A Slovnaft Cup 3. fordulójában a III. ligás FC Lokomotíva Devínska Nová Ves otthonában szerdán (szeptember 13.) 16:00-órakor lép pályára a DAC, játékvezetők Michlian - Kováč, Galo.

Mint minden tétmeccsről, szerdán is élőben jelentkezik az fcdac.sk oldala szöveges közvetítés keretén belül, a mérkőzésről a 213 televízió pedig élő tv-közvetítést sugároz. Kövesse a találkozót percről percre az fcdac.sk-n!

 

SZURKOLÓI ÚTMUTATÓ

A hazai klub értesíti a szurkolókat, hogy a stadion kapui háromnegyed órával a mérkőzés kezdete előtt, 15:15 órakor nyitnak. A DAC-szurkolók a vendégszektor mögötti Vápencova utcában hagyhatják gépjárműveiket. A belépőjegy ára egységesen 3 euró.

fcdac.sk