Slovnaft Cup, 2. forduló: Pozsonyivánkán vívhatja ki a továbbjutást a DAC

Elrajtoltak a labdarúgó Szlovák Kupa (Slovnaft Cup) 2. fordulójának a párharcai.

Kedden négy mérkőzést játszottak, melyek egy kivétellel az esélyesek győzelmével fejeződtek ne. A Fortuna Liga két résztvevője, a Slovan és a Podbrezová vendégként 2:0 arányban nyerte a párharcot. Egyébként Érsekújvárott 2000 néző sereglett össze. Meglepetésnek számít a gútaiak hazai pályán elszenvedett csúfos veresége (0:8).

Szerdán már a DAC is csatasorba áll, a III. ligás Ivanka pri Dunaji otthonában igyekszik kiharcolni a továbbjutást, ami egyértelműen kötelező feladatnak számít. A hazaiak a III. liga pozsonyi csoportjában szerepelnek, az előző idényt a 16-fős mezőny 6. helyén zárták.  A vasárnapi idénynyitón 1:3-as vereséget szenvedtek a Rača csapatától. A vendéglátók ezer nézőre számítanak a nagy érdeklődéssel várt mérkőzésen, melyre Szaban Tibor és Tibor Jančula személyében díszvendégeket is hívtak. Az előbbi edzőként, az utóbbi játékosként járult hozzá a pozsonyivánkaiak sikereihez, fénykorukban pedig a DAC mezét viselték.

A komáromiak Privigyére, a somorjaiak Častkovcére utaznak,. Az illésházaiak a II. ligás zólyomiakat fogadják. Ugyancsak érdekesnek ígérkezik az újra V. ligás Ipolyság és a Borčice párbaja.
 

A kedden lejátszott találkozók eredményei:

Érsekújvár–Slovan Bratislava 0:2.

Gúta–Dunajská Lužná 0:8.

Kechnec–Bardejov 1:3.

Kamenica nad Cirochou–Podbrezová 0:2.
 

A szerdai kupaműsorban tallóztunk:

16.30: Zsitvabesenyő–FC Malacky

Szentpéter–Rusovce

Prievidza–KFC Komárom

Nevidzany–Nagyölved

Ipolyság–Borčice

Častkovce–FC STK 1914 Fluminense Somorja

17:00: Ivanka pri Dunaji–FC DAC 1904

17:30: Illésháza–Zvolen

Slovnaft Cup játékszabályai szerint a 2. fordulóban egy mérkőzés dönt a továbbjutásról. Döntetlen esetén nincs hosszabbítás, egyből tizenegyes-párbaj következik.

ái