Rossi nem bírta ki, hogy ne reagáljon Hemingway hazugságaira

A dunaszerdahelyi FC DAC 1904 vezetőedzője, Marco Rossi nem bírta megállni, hogy ne reagáljon korábbi munkaadója, George F. Hemingway szavaira. A Budapest Honvéd tulajdonosa keddi nyilatkozatában azt állította, hogy Rossit csak és kizárólag a pénz érdekelte, ezért elutasította a kínált szerződéshosszabbítást, ezután pedig egy "szlovák faluba" - Dunaszerdahelyre - szerződött, amiben az olaszt szintén csak a pénz motiválta.

Rossi nem bírta ki, hogy ne reagáljon Hemingway hazugságaira
Marco Rossi, a dunaszerdahelyi DAC vezetőedzője (Fotók: Paraméter)
Kapcsolódó cikk: Dunaszerdahely egy szlovák falu lenne? Hemingway látja így

Amikor Marco Rossi tudomására jutott Hemingway nyilatkozata, először azt gondolta, nem fogja válaszra méltatni, ám később úgy határozott, nem hagyhatja, hogy a Honvéd tulajdonosa ilyen stílusban beszéljen róla.

"Egyszerűen röhejes, amiket beszélt, erre reagálnom kell"

- nyilatkozta a Csakfocinak a dunaszerdahelyi DAC vezetőedzője, aki ezután tisztába teszi, milyen feltételekkel próbált vele szerződést hosszabbítani februárban - még a magyar bajnoki cím megszerzése előtt - a kispesti klub ügyvezetője, Gács Pál. Ennek lényege röviden:

Hiába állt remekül a negyed évszázadig szinte csak vergődő csapat, ugyanolyan fizetést kínáltak neki, mint amikor a kiesés ellen küzdő együttest átvette.

"Én ezt tiszteletlennek éreztem annak tükrében, amit a klubért tettünk, amennyi pénzt Hemingway úrnak kerestünk"

- teszi hozzá Rossi, aki a budapesti klubtól arra sem kapott garanciát, hogy a vezetőség legalább a legjobb játékosokat megpróbálja megtartani a következő szezonra. 

"Az igazság az, hogy valami megtört közöttünk, nem éreztem a lojalitást, a tiszteletet az irányomban" - mondja az edző, majd leszögezi, hogy ha csak a pénz érdekelte volna, soha nem ment volna Magyarországra.

Keddi interjújában Hemingway konkrét összegekről is beszélt, azt állította, hogy a Honvédnál sem edző, sem játékos nem keres 5 ezer eurónál többet. Reakciójában Rossi is elismerte, hogy pontosan ekkora összeget ajánlottak neki, viszont a limit szerinte hazugság, mivel biztosan tudja, hogy van, aki ennél jóval többet keres-keresett a Kispestnél.

"Erik van der Meer is magasabb összeget tehetett el havonta" - mondta Rossi kispesti utódjáról, aki azóta már szintén távozott a budapesti klubtól.


Hemingway szerint Dunaszerdahely egy szlovák falu:


Marco Rossi hangsúlyozza: a DAC-ot nem Dunaszerdahely városa miatt választotta.

"Egy futballedző nem a város miatt dönt egy csapat mellett, hanem sokkal inkább a projekt, a lehetőségek, a körülmények miatt"

- nyilatkozta az olasz, majd arra is magyarázatot adott, miért Pozsonyban lakik:

"Én egy teljesen normális életet élek, engem Budapesten sem láthattak az éjszakában soha. Az én életstílusomnak teljesen megfelelt volna Dunaszerdahely is, csak a családom miatt döntöttem úgy, hogy nem ott, hanem Pozsonyban lakom majd."

Rossi aztán a végére odaszúrt egyet Hemingwaynek, a Csakfocinak adott interjúját így zárta:

"A DAC-nál komoly lehetőségek, remek jövőkép van, biztos vagyok benne, hogy sokra fogják majd vinni, velem vagy nélkülem, de így lesz. Sajnos – és ezt mondom úgy, hogy minden tiszteletem a Honvédé – ez Hemingway úr csapatánál nem biztos, hogy így lesz…"

(para)