Nigériai támadóval erősít a DAC

A nigériai Musefiu Ashiru a DAC színeiben tér vissza a szlovák élvonalba – írja az fcdac.sk.

Nigériai támadóval erősít a DAC
Fotó: fcdac.sk

Musefiu Olasunkanmi Ashiru neve nem ismeretlen a honi élvonalban jártas szurkolók előtt. A gyorslábú szélsőjátékos tavaly ősszel a Fortuna Ligában is igazolta tehetségét, a prešovi Tatran mezében 14 bajnokin 5 gólt szerzett. A DAC hétvégi ellenfelénél eltöltött pár hónap is elég volt ahhoz, hogy felhívja magára a cseh élvonalban szereplő Zbrojovka Brno figyelmét. A morva nagyvárosba 2017 elején távozott.

A huszonhárom éves (szül. 1994. június 26.), több poszton is bevethető nigériai játékos hazájában, az FC Ebedei színeiben kezdte pályafutását. A klub a dán FC Midtjylland afrikai akadémiájaként is működik, így nem csoda, hogy a fiatal szélső csakhamar Észak-Európában folytatta. A 2014/15-ös idényben dán bajnoki címet ünnepelt a Midtjylland csapatával.

„Musefit már tavaly, a Tatrannál eltöltött időszakában is figyeltük, hiszen a Fortuna Liga legjobb támadói közé tartozott. Reményeink szerint érkezésével több lehetőségünk nyílik majd a támadójátékunk terén. Mivel már ismeri a szlovák élvonalat, és fizikailag is jó állapotban van, a beilleszkedése gyors ütemben folyhat,” jelentette ki Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

Ashiru következő állomáshelye tehát a DAC lesz, a csapathoz féléves kölcsönjátékra érkezik, elővásárlási joggal.


fcdac.sk