Meglepték az édesanyákat a DAC játékosai (videó)

A Fortuna Liga hétvégi, 31. fordulója az édesanyák ünneplésének jegyében telik majd. A DAC játékosai virággal köszöntötték az anyukákat.

Meglepték az édesanyákat a DAC játékosai (videó)

A világ több országával egyetemben Szlovákiában is május második vasárnapján ünnepelik az anyák napját. Erről az ünnepről a Fortuna Liga 31. fordulójának mérkőzései során is megemlékeznek. „Szeretnénk szimbolikusan megköszönni mindent édesanyáinknak, és egyúttal ismét jótékonykodunk is” – ismertette a Fortuna Liga soron következő fordulójának motívumát a Ligás Klubok Uniójának (LKU) elnöke, Ivan Kozák.    

Öt élvonalbeli stadionban – Pozsonyban, Nagyszombatban, Zsolnán, Rózsahegyen és Dunaszerdahelyen – a szurkolók szimbolikus összegért vásárolhatnak piros és fehér szegfűket, amelyekkel felköszönthetik édesanyjukat, vagy más, a szívükhöz közel álló hölgyeket. Az akcióból befolyt összeg jótékony célokra megy. 

„A decemberi, adventi fordulók során mindegyik klub támogatott egy jótékonysági projektet az adott régiójában, és a húsvéti ajándékosztásnak köszönhetően pedig különféle sportfelszerelést osztottunk szét a gyermekotthonok lakóinak illetve a szociálisan szegényebb családban nevelkedő gyermekeknek. A Ligás Klubok Uniójának Alapítványa - a Mi ligánk (Nadácia Únie ligových klubov - Naša liga) a jótékonysági akció végén dönt majd arról, ki kapja a befolyt összeget. Örülünk annak, hogy a bajnokságunk e projektjei rendkívül pozitív fogadtatásban részesülnek, és már most azon gondolkodunk, hogy a Fortuna Liga következő idényére milyen újdonságot készítünk elő a közösségi felelősségvállalás területén” – mondta az LKU igazgatója, Michal Mertinyák.

Így köszöntötték a DAC-játékosok egy szál virággal az anyukákat:


(fcdac.sk)