Így töltik a karácsonyt a DAC játékosai

A DAC játékosai a karácsonyi tradíciókról meséltek, valamint arról is szó esett, mit várnak a 2017-es esztendőtől – írja az fcdac.sk.

Így töltik a karácsonyt a DAC játékosai
Fotó: fcdac.sk

Szarka Ákos

„Eddig szinte mindegyik karácsonyunk ugyanúgy telt, de ezúttal más lesz, hiszen megszületett a kislányom, Thia. Nagyon várom már, hogy szépen felöltöztessük a kicsit, és mikulássapkát tegyünk a fejünkre. Az új esztendőtől csupa pozitív dolgot várok. Azt szeretném, hogy a családom és a környezetemben mindenki egészséges és szerencsés legyen. Ha elkerülnek a sérülések, akkor bízom benne, hogy folyamatos játéklehetőséget kapok, és gólokat lövök.”

Darko Tofiloski

„Január hetedikén és nyolcadikán ünnepeljük a karácsonyt, természetesen a családdal, a fa és az ajándékok sem hiányozhatnak. Van egy húsból készült specialitásunk, a töltött káposzta, melyet fogyasztunk, és mellé bort iszunk. Az új évtől főleg sok egészséget várok.”

Vida Kristopher

„Mi mindig 24-én reggel díszítjük fel a fát édesapámmal, míg édesanyám az esti vacsorát készíti el, hiszen délután 5 óra körül szoktak jönni hozzánk a nagymamámék, este pedig jön az ajándékozás. Együtt vagyunk, édesanyám finom főztjét esszük, majd másnap vidékre utazunk édesapám szüleihez és az ott élő rokonokhoz. A huszonhatodikát barátnőmmel töltöm, bár megbeszéltük, hogy idén újítunk, hiszen már szenteste átmegyünk hozzájuk, és ott folytatjuk az ünneplést. Mi a karácsonyt mindig szűk családi körben töltjük. A következő évtől egy jó januári felkészülést várok, és úgy szeretnénk nekimenni a szezon második felének, hogy minél több pontot szerezzünk. Itthon mindegyik meccset be kell húzni, hiszen lesz egy többmeccses hazai sorozatunk is. Személy szerint minél több játékpercet és gólt szeretnék elérni. A cél az, hogy előkelő pozícióban zárjuk az évadot.”

Jakub Brašeň

 „A karácsonyi ünnepeket a szokásos módon, családi körben töltöm majd. Idén egy újabb taggal bővült a család, így ez lesz az első karácsony a kisfiammal. Meglátjuk, mi lesz – hogy ránk dönti-e a fát (nevet). Már nagyon várom, hogy picit megfeledkezhessek a futballról, és majd meglátjuk, mit hoz a Jézuska. A jövő évre azt kívánom, hogy kerüljenek el a sérülések. Remélem, hogy a sérüléskvótát már a pályafutásom végéig kilőttem. Úgy vélem, ez a legfontosabb. Az őszinél egy jobb tavaszi szezont várok. Remélem, hogy sorozatban nyerjük majd a meccseket, és minél feljebb jutunk a tabellán.”

Németh Zsolt

„A karácsonyt párommal és a kisfiammal fogom tölteni. Míg a kicsi alszik, párommal feldíszítjük a karácsonyfát, hogy mire felkel, mondhassuk azt: meghozta a Jézuska. Ezt követően megvacsorázunk, és a fa mellett karácsonyi énekeket éneklünk, majd a Jézuska hozza az ajándékokat. Este pedig televíziót nézünk. Másnap és huszonhatodikán meglátogatjuk a családot. A 2017-es évtől főként egészséget és több játéklehetőséget várok.”

Marko Zsivkovics

„Mi január hetedikén ünnepeljük a karácsonyt. Az ajándékokat is aznap reggel osszuk szét. Sok étel és természetesen fa is van. 2017-től egészséget várok és azt, hogy jobb év lesz, mint a 2016-os volt.”

Kontár Zoltán

„Karácsonykor összegyűlik a család. 5-6 körül közösen megvacsorázunk, majd szétosztjuk az ajándékokat. 25-én mindig otthon vannak az unokatestvéreim, akikkel István-bálba megyünk. A jövő évtől azt várom, hogy mindenki egészséges legyen, és jó eredményeket a csapattól.”

Eric Davis

„Panamában a folklór tradíciói szerint ünneplejük a karácsonyt, méghozzá ünnepséggel, tánccal. Az ünnepi menü rizsből és csirkehúsból áll – ez Panama nemzeti étele. Nálunk is van karácsonyfa, és a családtagjainkat is megajándékozzuk, méghozzá december 25-én. Ebből a szempontból ugyanúgy ünneplünk, mint Szlovákiában, bár az ünnepekre hazautazom. A jövő évre azt kívánom, hogy sikerüljön kijutnunk az európai kupaporondra.”

Tomáš Huk

 „A karácsonyt családi körben töltöm, már nagyon várom. A fiútestvérem jelenleg Angliában van, így nélküle ünneplünk. Az édesanyámmal, édesapámmal és a barátnőmmel leszek, aki bár a szüleivel is ünnepel, természetesen a közös ünnepi asztalnál is találkozunk majd. Olyan ételeket fogyasztunk, amelyek hozzátartoznak az ünnephez: pontyot, krumplissalátát, káposztalevest és ostyát. Ezt követően kibontjuk az ajándékokat, és elbeszélgetünk. Végtére is elég távol vagyok a családomtól, így amikor végre találkozunk, mindig van mit mondanunk egymásnak. Majd a családi körben pihenek, közösen megnézünk valamilyen karácsonyi mesét is. Mindenkinek azt kívánom, hogy 2017-ben egészséges legyen. Jövőre szeretnék folyamatosan fejlődni, jobb és jobb teljesítményt nyújtani. Bízom benne, hogy a csapat is feljebb jut a táblázaton - ez az elsőrendű célunk. Majd azt kívánom, hogy a nyáron induló új idényt ugyanúgy kezdjük, mint a most őszit befejeztük. Hiszem, hogy az új szezont teljes erőbedobással indítjuk majd, és ha sikerülne kijutni az európai kupaporondra - akár a szlovák kupa elhódításával, akár a tulajdonos által vizionált bajnoki címmel -, az parádés lenne. A most futó idényben szeretnénk megnyerni a kupaküzdelmeket. Ami a válogatottat illeti: fő célom, hogy bekerüljek az U21-es Európa-bajnokságra készülő keretbe. Meg akarom mutatni az edzőnek, hogy helyem van a csapatban, és ha sikerrel járok, akkor az Eb-n is igyekszem minél jobb teljesítményt nyújtani.”     

Valerijs Šabala

„Lettországban picit máshogy ünnepeljük a karácsonyt: van egy családi vacsora, és ennyi. Sokkal fontosabbnak tartjuk megünnepelni az új évet. Mivel pravoszláv vallású vagyok, nekem január 7-8-án van karácsony, de Lettországban ugyanakkor ünnepelnek, mint Szlovákiában. Karácsonyfát sem állítunk. Azt várom 2017-től, hogy jobb lesz, mint az idei esztendő. Remélem, hogy a csapat és az én teljesítményem is folyamatosan javulni fog.”

Matej Slávik

„A karácsonyt a már megszokott módon, családi körben töltöm. Szenteste reggelén meglátogatjuk a temetőket, majd hatkor közös vacsora a program. Ezt követően átmegyünk a nagyszülőkhöz, és elmegyünk az éjféli misére is. A karácsonyfát 24-én este díszítjük fel. A hozzám közel állóknak szerencsét és egészséget kívánok a jövő évre. Bízom benne, hogy 2017 a DAC számára is egy sikeres év lesz.”

Yves Simon Pambou

„Karácsonykor főleg csirkét és rizst fogyasztok. December huszonnegyedikén a családommal vagyok, és éjfélkor kibontjuk a kapott ajándékokat, majd másnap kettőig tart nálunk az ünnep. A karácsonyt idén Párizsban töltöm majd. A jövő évre azt kívánom, hogy sikerüljön feljebb jutnunk a tabellán, és ha lehetséges, akkor szeretnénk elhódítani a szlovák kupát - így sikerülne bejutni az Európa-liga küzdelmeibe.”

Szépe János

„Huszonnegyedikén rögtön reggel a család megajándékozza egymást, majd a vacsorát a nagymamámnál fogyasztjuk el, ahol összegyűlik a szűkebb rokonság. Ott is előkerülnek az ajándékok. A karácsonyfát, egy nappal korábban, 23-án állítunk. A 2017-es évre nézve azt kívánom a csapatnak, hogy minél feljebb végezzen a tabellán, jó eredményeket érjük el, és a lehető legjobban örvendeztessük meg a szurkolóinkat.    

Pape Macou Sarr

„Muszlim családból származom, de a karácsonyt mi is megtartjuk. Az ünnepeket a családommal töltöm. Csirkét eszünk, majd este kimegyünk a városba. Néhányan alkoholt is fogyasztanak, de természetesen én nem. A fiú- és a lánytestvérem is nagyon örül a kapott ajándékoknak. Jövőre szeretnénk olyan helyen végezni, amely Európa-ligás indulást jelent. Úgy gondolom, hogy meg is van rá az esélyünk, hiszen győzelmekkel fejeztük be az őszi szezont. Viszont nagyon nehéz lesz feljebb jutnunk a táblázaton, de véleményem szerint összejöhet.”


fcdac.sk