Három Spartak- és két DAC-szurkolót is eltiltottak a meccsektől!

A rendőrség összesen nyolc szabálysértési ügyben járt el – tudtuk meg Martina Kredatusóvá rendőrségi szóvivőtől.

Három Spartak- és két DAC-szurkolót is eltiltottak a meccsektől!
Fotó: Paraméter

Vasárnap délután a meglehetősen gyenge, gól nélküli döntetlennel véget ért DAC-Spartak derbi során és után több incidens is kialakult. Az egyik, szurkolók közti kisebb összecsapásról mi is kaptunk egy telefonnal készített videófelvételt. Olvasónk elárulta, hogy a műjégpálya mögötti kereszteződésnél nagyszombati szurkolók szálltak ki a kocsijukból, és hangosan szidták a dunaszerdahelyieket. Erre odarohantak a DAC-drukkerek, és összeverekedtek, röviddel később azonban a videó készítője is távozott a helyszínről, mert megjelent mintegy két tucatnyi huligán a Spartak szurkolótáborából.

Egy további, kisebb incidensről is kaptunk hírt a Szent István térről, hivatalos forrásból azonban ezt nem erősítették meg.

Érdeklődtünk viszont a rendőrségnél, Martina Kredatusová nagyszombati kerületi rendőri szóvivő pedig arról tájékoztatott, hogy a rend őrei

összesen nyolc szabálysértési ügyben léptek fel. Öt esetben nagyszombati, három esetben pedig dunaszerdahelyi szurkolók ellen.

„Ezek a szurkolók megsértették a nyilvános sportrendezvények szervezéséről szóló törvény rendelkezéseit, többek között nem tettek eleget a rendező utasításainak és közrendzavarást követtek el” – húzta alá.

A szabálysértések közül Kredatusová közlése szerint

öt esetben azt rótták fel a szurkolóknak, hogy ittas állapotban vettek részt a mérkőzésen. „Egy további szurkoló súlyosan sértegette az egyik biztonsági embert, két esetben tárgyakat dobáltak be a játéktérre, illetve megrongálták a stadion székeit, a hazai szurkolók egyike pedig agresszív viselkedésével és a vendégszurkolók kikísérésekor mutatott gyalázó gesztusokkal vétett a közrend ellen” – figyelmeztetett a szóvivő.

Emiatt a rendőrség öt szurkolót előzetes intézkedésként eltiltott a mérkőzésektől. Hármat a nagyszombati, kettőt pedig a dunaszerdahelyi táborból. Ezekkel az esetekkel közigazgatási eljárás keretén belül foglalkoznak. A rendőrség emellett három esetben 100 eurós pénzbírságot is kiszabott.

Kredatusová elárulta azt is, hogy

az egy héttel korábbi, DAC-Zsolna (2:2) mérkőzéssel összefüggésben is öt esetben indult szabálysértési eljárás. Ezt azzal érdemelték ki, hogy pirotechnikai eszközöket vittek be a stadionba, illetve ittasak voltak. Két szurkolót 100 eurós bírsággal büntettek, hármat pedig eltiltottak a Zsolna mérkőzéseiről.

A DAC legközelebb április 8-án mérkőzik, aznap a Slovant fogadja, amit a rendőrség már most – és egyébként hagyományosan – kockázatosnak minősített. Kredatusová közölte, hogy ez azzal is jár, hogy a szabálysértőkre az általános bírságok többszörösét szabhatják ki.

(SzT)