A ghánai Reuben Acquah-t négy évre szerződtette a DAC

A húszéves ghánai defenzív játékos, Reuben Acquah az albán élvonalbeli KF Tirana együttesétől négy évre érkezik Dunaszerdahelyre – írja az fcdac.sk.

A ghánai Reuben Acquah-t négy évre szerződtette a DAC
Fotó: fcdac.sk

Az Accrából származó futballista (szül. 1996. november 3-án) a Red Bull Ghana neveltje, amely a világhírű márka afrikai akadémiája. Profi pályafutását szülővárosa csapatában, az accrai Liberty Professionals FC-ben kezdte. A 182 centiméter magas labdarúgó iránt 2016. januárjában az Olympique Marseille is érdeklődött, ám végül a belga Mechelen gárdájához került.

Acquah az elmúlt idényt az albán élvonalban töltötte, ahol a KF Tirana színeiben 24 mérkőzésen lépett pályára. Részese volt az Albán Kupa elhódításának, és a Skenderbeu Korce ellen vívott, 3:1-es győzelemmel végződött döntőben végigjátszotta a rendes játékidőt és döntetlen után következő hosszabbítást is. Az Európa-liga 1. selejtezőkörének mindkét összecsapásán is végig a pályán volt, ám csapata búcsúzni kényszerült a Maccabi Tel-Aviv ellen elszenvedett kettős vereség után (idegenben 0:2, otthon 0:3).

„Reuben egy remek fizikai képességekkel rendelkező védekező középpályás, aki képes középső védőként is szerepelni. Már hosszabb ideje figyeltük őt, és azt várjuk tőle, hogy növeli ez együttes variabilitását, és több választási lehetőséget kínál az említett poszton. Kocsis távozását követően meg kellett erősítenünk a középső védő pozícióját, hiszen egy hosszú és nehéz szezon vár ránk,” mondta a klub legújabb erősítéséről a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.

A húszesztendős, jobblábas játékos négy évre szóló szerződést kötött a DAC-al, amely a 2020/21-es idény végéig szól.

fcdac.sk