Fortuna Liga, 7. forduló: Születésnapi ajándékot kaphat védenceitől Marco Rossi

Az új idény hatodik párharcán, a Zobor alatt ért véget a DAC remekbe szabott veretlenségi szériája, s a vb-selejtezők miatt elrendelt szünetet követően szombaton az eperjesi Tatran elleni hazai bajnokijukon egy újat kezdhetnek a sárga-kékek. 

Fortuna Liga, 7. forduló: Születésnapi ajándékot kaphat védenceitől Marco Rossi
Fotó: fcdac.sk

A dunaszerdahelyiek a szünetben edzettek, s egy nemzetközi meccset (Diósgyőr–DAC 2:1) is játszottak. A csallóköziek több játékosa a nemzeti válogatottal tartott, köztük a panamai Eric Davis és kongói Simon Pambou. A világbajnoki selejtezőn azonban egyikük sem lépett pályára. Lukáš Čmelík viszont a szlovák U21-es válogatott mindkét selejtező mérkőzésén csatasorba állt. Észtország ellen csereként, az északírek ellen pedig kezdőként. Mivel Davis és Pambou csupán pénteken tért vissza Dunaszerdahelyre, ezért alighanem csak a kispadon várnak majd bevetésre.  A vendéglátók játékoskeretéhez az elmúlt napokban egy újabb erősítés csatlakozott: a huszonhárom esztendős támadó, Musefiu Olasunkanmi Ashiru a cseh Brno gárdájától érkezett kölcsönbe az őszi idény végéig. Érdekesnek találtuk, hogy az új szerzemény tavaly ősszel éppen a Tatran mezében debütált a Fortuna Ligában. Ami a meccs további pikantériáját illeti, a DAC kapuját rohamozza Roland Černák, aki nyáron a dunaszerdahelyiektől került egyéves vendégjátékra az eperjesiekhez. Az már csak hab a focitortán, hogy szombaton ünnepli 53. születésnapját Marco Rossi, a DAC olasz vezetőedzője, akinek győzelemmel (is) gratulálnának védencei.

 

Tavaszi eredmények: FC DAC 1904–Tatran Prešov 5:0 (21. forduló), Tatran Prešov–FC DAC 1904 1:1 (32. forduló).

 

A 7. forduló műsora

Szeptember 9. (szombat):

17.00: AS Trenčín–Slovan Bratislava (játékvezető: Očenáš).

19.00: FC DAC 1904–Tatran Prešov (Glova), MFK Ružomberok–Zemplín Michalovce (Smolák), FK Železiarne Podbrezová–MŠK Žilina (Marhefka), FK Senica–FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble (Kráľovič).

 

Szeptember 10. (vasárnap):

19.00: Spartak Trnava–FC Nitra (Kružliak).

ái