FC DAC 1904: Šatka a szlovák válogatott tartalékjai között!

Lukáš Čmelík és Simon Pambou is válogatott összetartásra készül, míg Ľubomír Šatka nevét Ján Kozák szövetségi kapitány tartalékjai között találjuk – írja az fcdac.sk.

FC DAC 1904: Šatka a szlovák válogatott tartalékjai között!
Fotó: fcdac.sk

A DAC védője, Ľubomír Šatka először került Ján Kozák szövetségi kapitány listájára. A szlovák válogatott vezetőedzője kedden hirdetett keretet a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezőiben lejátszandó, Szlovénia (szeptember 1-je, Nagyszombat) és Anglia (szeptember 4-e, London) elleni mérkőzésekre. A DAC-védelem huszonegy esztendős oszlopa a cserék között kapott helyet. 

„A hírt emailben tudtam meg a mai edzést követően. Természetesen nagyon örülök a meghívónak, még ha a tartalékok között is kaptam csak helyet. Ez nagy motiváció, hogy továbbra is keményen dolgozzak magamon, és bízom benne, hogy egy napon beteljesül az álmom, és pályára léphetek a felnőttválogatottban,” mondta a tehetséges futballista, aki a téli szünetben az angol Newcastle együttesétől érkezett Dunaszerdahelyre. 

A szlovák U21-es gárda szövetségi kapitánya, Pavel Hapal is kedden hozta nyilvánosságra keretét a 2019-es olaszországi Eb selejtezői előtt. A szlovák fiatalok szeptember 1-jén Észtországban, majd négy nap múlva, szeptember 5-én, hazai közönség előtt, Szencen lépnek pályára az északír válogatott ellen. A két selejtezőre a DAC labdarúgója, Lukáš Čmelík is meghívót kapott. A 2. selejtezőcsoportban Szlovákia Spanyolországgal, Izlanddal, Albániával és a már említett két együttessel mérkőzik a kijutásért.

Yves Simon Pambou Kongó színeiben debütálhat: az afrikai gárdára szeptember 1-jén és 5-én nehéz mérkőzések várnak a jövő évi, oroszországi világbajnokság selejtezőinek keretén belül, hiszen az esélyesebb ghánai válogatottal mérik össze erejüket. Bár a DAC huszonegy esztendős középpályása Párizsban született, a Kongóban született szülei révén pályára léphet az afrikai válogatottban.

A felnőttcsapat játékosain kívül Erik Švihel is válogatott meghívónak örülhet. A DAC U19-es korosztályos együttesében szereplő tehetséges védő szolgálataira az U18-as válogatott szövetségi kapitánya, Milan Malatinský a Csehországban megrendezésre kerülő Václav Ježek Emléktornán (2017. augusztus 22-26.) számít. Malatinský védencei az A-csoport keretén belül Ukrajna, Izland és Csehország fiataljaival mérkőznek. A hagyományos nemzetközi tornán nyolc csapat vesz részt; a másik négytagú csoportot Japán, Magyarország, az USA és Oroszország alkotja. A helyosztók augusztus 26-án kerülnek megrendezésre. A tornára készülő szlovák válogatott tartalékjai között ott találhatjuk a DAC fiatal támadói, Kelemen Marko és Magyarics Tamás nevét is.

Az augusztusi, válogatott mérkőzéseknek fenntartott hivatalos időpontban a szlovák U17-es nemzeti csapat részt vett Ukrajnában a Bannikov Emléktornán, 2017. augusztus 14-e és 21-e között. Samuel Slovák szövetségi kapitány együttese, akinek a DAC U17-es gárdájának edzője, Martin Žamba segíti a munkáját, összesen négy mérkőzést játszott, és a nyolc csapatot számláló mezőnyben a negyedik helyen végzett. A DAC-ot két labdarúgó is képviselte. Matúš Malý végigjátszotta a lettek elleni összecsapást (2:1), a harmadik helyért folyó találkozón pedig egy félidőt kapott Ukrajna ellen (0:2). Doktorík Dávid szintén teljes nyolcvan percet abszolvált Lettország ellen, valamint az Izraellel szembeni találkozón is végig a pályán volt (0:2). 


fcdac.sk