FC DAC 1904: Peter Štepanovský László Csaba kezdőtizenegyébe pályázik

A Mladá Boleslav elleni felkészülési mérkőzés harmadik sárga-kék gólját Peter Štepanovský szerezte, aki szépségdíjas lövésével a felső sarokba talált be. Ezzel nemcsak a „tavasz legszebb gólja“ címére pályázik, de bejelentkezett László Csaba vezetőedző kezdőtizenegyébe is – írja az fcdac.sk.

„Egy nagyon erős ellenfelet sikerült 3:1-re legyőznünk. Úgy gondolom, hogy ezzel jó eredményt értünk el, de megyünk tovább. A mérkőzést nagyban befolyásolta az erős szél, ezért igyekeztünk minél többet a földön játszani. Az első gól rögzített játékhelyzet után született, a másodiknál pedig fontos volt a középpályán történő labdaszerzés, majd Pape Sarr Davishez passzolt, aki jó beadást küldött a kapu elé, Šafo (Šafranko) pedig az első kapufánál érkezett - pont ott, ahol lennie kellett. Az én találatomnál Zsile (Zsivkovics) futott el a szélen, majd visszagurította a labdát, én pedig csak arra figyeltem, hogy eltaláljam a kaput. Nem tudom, hogy pont így akartam-e elrúgni, de mindenkép lövésként küldtem, nem pedig egy elrontott beadás volt. Nagyjából tudtam, hogy hol van a kapu, és csak abba az irányba tüzeltem" – nyilatkozta a felkészülési mérkőzésről Peter Štepanovský, a DAC 29 esztendős játékosa.

"Ami a téli felkészülést illeti, eddig jónak értékelem, csak kár, hogy két ellenfelünk is visszamondta az edzőmérkőzést. Két találkozóval többet játszhattunk volna, és az sem lett volna rossz, hogy ha hosszabb ideig maradunk Törökországban, hiszen idehaza nem túl jó az időjárás. Tisztában vagyok vele, hogy tavasszal komoly harc folyik majd a kezdőcsapatba való kerülésért, hiszen a szélekre már most hárman vagyunk, és ha Brašo (Brašeň) is felépül, akkor eggyel megint nő a konkurensek száma. De mit lehet tenni, megküzdünk a helyünkért… aki jobb formában lesz, az fog játszani. Én személy szerint jelenleg jó passzban érzem magam, de majd meglátjuk, melyikünkre esik a vezetőedző választása. Majd kiderül, hogy én kerülök-e bevetésre, de ez már az edzőnk döntése lesz” – tette hozzá Štepanovský.

Kapcsolódó cikk: 

Előkészületi mérkőzés: Legyőzte a DAC az FK Mladá Boleslav csapatát (videó)


fcdac.sk