FC DAC 1904: Ľupták szerint kemény felkészülés nélkül nincs jó foci

Branislav Ľupták tisztában van vele, hogy kemény felkészülés nélkül nincs jó foci sem – írja az fcdac.sk.

FC DAC 1904: Ľupták szerint kemény felkészülés nélkül nincs jó foci
Fotó: fcdac.sk

„Tudat alatt érzékeltem, hogy nő a bajnoki rajtjaim száma, és a tapasztaltabb játékosok közé tartozom. Úgy veszem, hogy ez csak egy szám, és más jelentősége nincs is” – mondja Branislav Ľupták, aki Pačinda után a második legtöbb élvonalbeli bajnoki mérkőzéssel rendelkezik a DAC jelenlegi játékoskeretéből. És pont ők szobatársak is a leogangi összpontosítás során. „Szép az itteni környék, dombokkal vagyunk körülvéve. Ebben különbözik Dunaszerdahelytől, amely sík vidéken fekszik. Egy kisebb kirándulásra is ajánlom ezt a helyet” – folytatja mosolyogva.

„Időnként mindenki káromkodik, de a futás, ugrálás és a sprintelés hozzátartozik a futballhoz. Jó felkészülés nélkül nem megy, meg kell magunkat hajtani. A pályán mindig sokat ütközöm, futok és harcolok. Az alapos és kemény felkészülés csak jó hatással van a teljesítményre” – válaszolt arra a kérdésre, vajon milyen típusú futballista: olyan, aki nehezen viseli a felkészülést, vagy aki tudja, hogy egész évben ebből él majd. 

„Már nehezebben megy át rajtunk a fáradtság, de nagyon jó regenerációs lehetőségekkel rendelkezünk. Este a medencében vagy a szaunában lazítunk, így készülünk fel a következő napra.”

A csapat már egy hetet abszolvált a nyári felkészülésből. Új az edző, és a játékoskeret is változásokon ment át. „Úgy vélem, hogy jó a hangulat. Ebből a szempontból nem panaszkodhatok. Az edző is rendben van, és tetszenek a gyakorlásai is, bár az edzés fő része előtt tartott harmincperces fizikai megterhelés kimerítő. Most azonban az a legfontosabb, hogy alaposan fel tudjunk készülni a szezonra. Lényeges lesz ugyanis az, hogy jól kapjuk el a rajtot. Nem akarunk úgy járni, mint tavaly, amikor nagyon gyenge őszt produkáltunk, és tavasszal hajtanunk kellett a pontokat. Most fontos lesz, hogy az első fordulótól kezdve győzelmekért játsszunk, a tabella felső részében akarunk mozogni. Ha ez sikerülne, akkor mindannyian elégedettek lehetünk” – tette hozzá a Krupináról származó 26 éves labdarúgó, aki 138 élvonalbeli találkozóján 8 gólnál jár. Sárga-kékben 58/4 a mérlege. 


fcdac.sk