FC DAC 1904: Családdal még kedvezményesebb lesz a meccsre járás!

A 2017/2018-as szezonban több újdonság is vár a sárga-kék családra, ami a belépőket és bérleteket illeti, méghozzá főleg a kedvezmények érvényesítésével kapcsolatban. Az e területen történő konkrét változásokat Tornyai Martin mutatta be – írja az fcdac.sk.

FC DAC 1904: Családdal még kedvezményesebb lesz a meccsre járás!

Milyen kedvezményekkel kedveskedik a klub a szurkolóinak a jövő szezonra nézve?

„Csakúgy, mint a múlt idényben, idén is kedvezményesek lesznek a jegyek a 12 éven alatti gyerekek, a 65 éven felüliek, a súlyosan egészségkárosult kártyával rendelkezők és a tolókocsis személyek számára.”

A szurkolók számára a nőknek szóló jegyek eltörlése lesz a legnagyobb változás. Miért döntött így a klubvezetés?

„A javaslat maguktól a szurkolóktól jött, akik azt kérdezték, hogy miért olcsóbb a belépő a nők számára, mint a férfiaknak. A döntés nem egyik napról a másikra született meg. Alaposan elemeztünk minden érvet és ellenérvet, mielőtt döntésre jutottunk. Őszintén szólva, egyetlen okot sem találtam, amiért az egyik nemet előnyben részesítenénk a másikkal szemben – és ez nemcsak a jegyárakra, hanem általánosságban is értendő. Külföldön nem találkoztam hasonlóval a gyakorlatban, és bár Szlovákiában nem csináltam egy alapos felmérést, nem hiszem, hogy ez mindennapos lenne nálunk.”

Jár majd a hölgyeknek bármiféle kedvezmény?

„Ahogy azt már említettem, nem akarunk egy konkrét nemre összpontosítani. Számunkra kivétel nélkül mindegyik szurkoló fontos. Természetesen az árpolitikát úgy kell megváltoztatni, hogy néhány szurkolói rétegnek kedvezményt nyújtson, mint például a gyerekek, nyugdíjasok vagy a fogyatékkal élők. Ezeknél a csoportoknál feltételezzük, hogy alacsony a bevételük (nyugdíjasok, fogyatékkal élők), és természetesen a gyermek számára szóló kedvezménnyel a fiatal szurkolók nevelését kísérjük figyelemmel. Szeretnénk a gyerekeket becsalogatni a stadionba, és már fiatal korban felépíteni a DAC iránti hűséget. Az új szezontól bevezetésre kerülnek a Family jegy- és bérletcsomagok, amelyek a gyermekes csalódok számára kínálnak kedvezményeket.”

Szurkolói szempontból miért gazdaságosabb a családi jegy és a bérlet megvásárlása?

„Tudjuk, hogy sok család látogat ki a mérkőzéseinkre, ahol a csapatunknak való szurkolás szokása apáról fiúra száll. Szintén tudatában vagyunk annak is, hogy ha például egy négytagú család ki akar jönni egy meccsre, akkor az jelentős kiadás a családi kasszára nézve. A családi bérletek és belépők a szülőkre és a gyerekekre koncentrálnak plusz arra, hogy pénzügyi szempontból is hozzáférhetőbb legyen a DAC. Példának álljon itt egy 2 szülőből és 2 gyermekből álló család: ha a Family csomag 2+2 keretein belül vásárolják meg a bérletet, akkor több mint 30€-t spórolnak az átlagos bérlethez képest, majdnem 100€-t pedig ahhoz képest, ha minden mérkőzésre külön vennének jegyeket.”

Mi lesz azokkal a bérletesekkel, akik az A tribün megnyitását követően érdeklődnek a VIP bérletek iránt?

„Természetesen erre is gondoltunk. Abban az esetben, ha ezek a szurkolók szeretnék VIP bérletre cserélni a meglevő bérleteiket, ez pótdíj ellenében lehetséges.”

A szurkolókkal kapcsolatban milyen céljaik vannak a következő szezonra nézve?

„A válasz nagyon egyszerű, és minden évben ugyanaz: azt szeretnénk, ha az emberek jól szórakoznának. Célunk, hogy a szezon végén mindegyik szurkoló azt mondhassa: eddig ez volt a legjobb idény.”


fcdac.sk