EXKLUZÍV: Világi bejelentette, Marco Rossi a DAC új edzője!

Marco Rossi, olasz menedzser lesz az FC DAC 1904 új vezetőedzője, aki az elmúlt idényben magyar bajnokságot nyert a budapesti Honvéddal.

EXKLUZÍV: Világi bejelentette, Marco Rossi a DAC új edzője!
Fotók: Cséfalvay András

Az 52 éves olasz szakember vasárnap két éves szerződést kötött a DAC-cal.

„Két éves szerződést írtunk alá Marco Rossival, ő lesz a DAC új edzője“ – nyilatkozta a Paraméternek Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa.

Rossi az elmúlt időszakban Magyarországon tevékenykedett, a Honvéd Budapest vezetőedzője volt, amellyel megnyerte a magyar nemzeti bajnokságot.

„Aláírtunk egy szerződést, amellyel eldőlt az elmúlt időszak nagy kérdése, hogy ki lesz a DAC edzője az elkövetkező időszakban“ – mondta Világi.

Arra a kérdésre, hogy a klubtulajdonos mit vár az új edzőtől, Világi úgy felelt, elsősorban arra szeretnének összpontosítani, hogy minél több saját nevelésű játékosuk legyen, illetve minél feljebb kerüljenek a tabellán.

"Marco Rossinak sikerült hat saját nevelésű játékost beépíteni a Honvéd csapatába, amellyel bajnokok lettek. Azt várjuk, hogy ez itt is folytatódik majd, másrészt pedig szeretnénk minél jobb eredményeket elérni, szeretnénk feljebb kerülni a tabellán. A célunk az, hogy a következő szezonban jobb eredménnyel zárjunk, mint ebben az évben" – tette hozzá a klubtulajdonos.

Világi Oszkár úgy látja, az elmúlt három évben évről évre erősebb lett a DAC: "Ez megmutatkozott a csapat szellemében, a játék struktúrájában, illetve mindenben, ami a csapat körül történik – gondolok itt az infrastruktúrára, de a csapat népszerűségére is. Alapjában véve azt gondolom, hogy ezt kell folytatni, ez az alap, amit tovább kell fejleszteni. Az elképzelésünkben nagyon fontos szerepet játszanak a fiatal játékosok, azok fejlesztése és beépítése a csapatba."

Rossi korábban úgy nyilatkozott, hogy a bajnoki cím elhódításával elérte kitűzött célját a Honvéddal, és ezért nem hosszabbított a budapesti csapattal. Edzői pályafutását a 2000-es évek közepén, alacsonyabb osztályokban szereplő olasz csapatoknál kezdte, a Budapest Honvéd volt az első élvonalbeli klub, ahol vezetőedzői szerepet kapott. A magyar fővárosban 2+2 szezont töltött egyéves megszakítással.

A székelyföldi születésű László Csaba tavaly októberben - Németh Krisztián távozása után - lett a DAC menedzsere. Bár a Slovnaft Cup-ot nem sikerült elhódítania, és a dunaszerdahelyi együttes csupán a bajnoki tabella 7. helyén végzett, a székely edző rendkívül népszerűvé vált a szurkolók körében. A csapattal több, évtizedes klubrekordot is sikerült megdöntenie.

László Csaba vezetése alatt az FC DAC 1904 kétszer is teltház előtt játszott hazai pályán, a DAC Arénában a csapat veretlen maradt, zsinórban öt bajnokit nyertek, és a dunaszerdahelyiek fél évig - vagyis 16 meccsen keresztül - nem találtak legyőzőre a Fortuna Ligában.

László Csaba DAC-szerződése május végén járt le. Egyelőre nem tudni, hol folytatja edzői pályafutását.

(para)