Dunaszerdahelyen, a DAC-nál folytatja Marco Rossi?

A nemzetisport.hu legalábbis ezt lebegtette meg szombaton, miután a Honvéddal a labdarúgó NB I-ben bajnoki címet nyerő Marco Rossi a Videoton legyőzését követően jelentette be távozását.

Dunaszerdahelyen, a DAC-nál folytatja Marco Rossi?
Fotó: MTI

Péntek délben George F. Hemingway tulajdonos ebéddel egybekötött találkozó keretében vett búcsút Marco Rossi vezetőedzőtől. Marco megjegyezte, hogy csak köszönettel tartozik a Budapest Honvédnak, a vezetőségnek, a játékosoknak és a szurkolóknak, de most új kihívásokat keres, és ezért távozik a Budapest Honvédtól.

Rossival kapcsolatban szombaton írta a nemzetisport.hu, hogy Dunaszerdahelyen vagy Debrecenben folytathatja, ugyanakkor értesüléseink szerint menedzserek a Haladásnak is ajánlották az elmúlt hetekben, de a szombathelyi folytatásra nincs reális esély.  

Az olasz vezetőedző a Videoton ellen otthon megnyert szombati mérkőzés utáni sajtótájékoztatón jelentette be szándékát

"Szerettem volna nyomot hagyni a Honvéd történelemében. Bajnok lettem, így kapok majd egy fejezetet ennek a fantasztikus klubnak a történelemkönyvében. A munkámat elvégeztem, aminek nagyon szép a vége, és ahogy szokták mondani: a csúcson kell abbahagyni. Én sem teszek másként" - mondta könnyeivel küszködve. 

Jelezte: szeretné, ha úgy emlékeznének rá, mint egy jó edzőre, aki bajnokcsapatot hozott össze.

"Jó barátokat hagyok itt, nagyszerű kollégákat. A játékosok fantasztikusak voltak, sokat dolgoztak ezért a bajnoki aranyéremért. Ők tettek bajnokká engem, mert labdarúgóként semmit nem nyertem pályafutásom során. Ez az első sikerem, mások segítettek hozzá" - fűzte hozzá.

Rossi elmondta még, hogy a kispesti szurkolókat sem fogja elfelejteni, mert mint fogalmazott, sehol máshol nem fordult még vele elő olyan, hogy ennyi ember őszintén szerette volna.

Az OTP Bank Liga utolsó fordulójának rangadójáról, melyet 1-0-ra nyert meg a csapata, úgy vélekedett, a gólig taktikailag jól fel volt építve a mérkőzés, amit elterveztek, azt meg tudták valósítani. 

"Többnyire kikapcsoltuk a játékból Suljicot, ami a győzelmünk szempontjából döntő fontosságú volt. A gólunk után nagyon behátráltunk, emiatt be is szorultunk a térfelünkre, de a szívünk, a lelkünk vitt minket tovább. Igazán veszélyes helyzetet nem tudott a Videoton kialakítani" - összegzett.

Az 52 éves tréner először 2012 augusztusa és 2014 áprilisa között volt a Bp. Honvéd vezetőedzője, majd rövid szünetet követően 2015 februárjától vezette a csapatot. Előbb bajnoki bronzérmes lett a kispestiekkel 2013-ban, most bajnoki aranyérmesként búcsúzik.

Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa nem volt hajlandó kommentálni a hírt. Annyi bizonyos, hogy kb. egy héten belül végleges döntésnek kell születnie a DAC edzője tekintetében.

nemteisport.hu/para