DAC-SLOVAN: Egyelőre nyolc szabálysértési eljárás, hat eltiltott szurkoló!

A lelátón történtek statisztikái.

DAC-SLOVAN: Egyelőre nyolc szabálysértési eljárás, hat eltiltott szurkoló!
Fotó: Cséfalvay András

A DAC-Slovan Fortuna Liga-mérkőzés kiemelt kockázatú meccsnek számított, melyen a szurkolók egy része megsértette a nyilvános sportrendezvényekről szóló törvényt.


A mérkőzés:

Fortuna Liga: FC DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava 1:0


A derbi a mérkőzés 15. percében félbeszakadt, mivel a vendégszurkolók táborában, a Sport utca felőli régi lelátón rendbontás tört ki. A szurkolók székeket téptek fel, és dobálták őket a rendőrök felé, az összecsapásoknak több könnyebb sérültje is volt. Az eredmény az lett, hogy kivezették a Slovan drukkereit.

Martina Kredatusová nagyszombati kerületi rendőrségi szóvivő hétfőn érdeklődésünkre arról tájékoztatott, hogy a dunaszerdahelyi klub röviddel a mérkőzés kezdete után kérte a rendőrség segítségét a közrend helyreállítása érdekében. Hozzátette, ekkor a vendégszurkolók már tárgyakat és petárdákat dobáltak a pályára és megrongálták a székeket, valamint agresszív módon támadták a helyi biztonsági embereket.

Ezt követte a szurkolók kivezetése a stadionból, majd a rendőrök körbeállták, és kikísérték őket a vasútállomásra. "Miközben a rendőrök kísérték a vendégszurkolókat az állomásra, megközelítette őket a DAC-szurkolók mintegy 70-80 főből álló csoportja. A rendőrség közbelépett, és megakadályozta, hogy összecsapjanak egymással. A DAC szurkolóit ezután visszavezették a stadionba" - fejtette ki.

A rendőrségi beavatkozás során megsérült egy rendőr, akinek petárda robbant a feje mellett, valamint egy szurkoló, aki pedig zúzódásokat szenvedett a csípőjénél.

Kapcsolódó cikk:

DAC-Slovan: Kiküldték a Slovan szurkolóit a stadionból, többen megsérültek! (videó)

A rendőrség nyolc szabálysértés ügyében járt el. Ebből két esetben helyszíni bírságot szabtak ki, míg a többi esetben közigazgatási eljárás során határozzák meg a büntetést.

Kredatusová megerősítette, hogy a szabálysértések közt volt az is, hogy többen ittas állapotban érkeztek a mérkőzésre, de ennél súlyosabb cselekmény, hogy tárgyakat dobáltak be a játéktérre és megrongálták a lelátó székeit.

Hat szurkolót a jövőben kitiltanak a mérkőzésekről. Közülük hármat a DAC, hármat pedig a Slovan meccseiről. Kredatusová elárulta azt is, hogy a szabálysértők között négyen magyarországiak.

Hozzátette, a rendőri szervek továbbra is analizálják a mérkőzésen készült felvételeket, hogy további szabálysértőket szűrjenek ki.


FOTÓK:

Füst és mámor a DAC Arénában

A Slovan-szurkolók dunaszerdahelyi látogatása képekben

FC DAC 1904 - ŠK Slovan Bratislava (1:0) FOTÓK

(para)