DAC: Két hét leforgása alatt színes lett az A tribün

Mindössze két hét elegendő volt az új fő lelátó székeinek felszereléséhez, amellyel véget ért az első fázis. Már csak a Vip Gold, a Vip Silver Premium és a Skybox helyei maradtak üresek, illetve a Press-szektor utolsó székei és asztalai – írja az fcdac.sk.

Rohamtempóban közeledik a MOL Aréna új fő tribünjének átadási időpontja, amely a tervek szerint az őszi 13. fordulóban, a Trencsén elleni mérkőzésen lesz felavatva. Ez az összecsapás 2017. október 21-én kerül megrendezésre, bár egy esetleges televíziós közvetítés miatt a kétszeres bajnokcsapat elleni összecsapás dátuma még változhat.

Az elmúlt két hétben olyan mértékű változások mentek végbe, amelyeket nehéz lenne nem észrevenni, és azokat már a hétvégi, Rózsahegy elleni találkozón is szemügyre vehetik a szurkolók. A kivitelező cég ugyanis befejezte az A lelátó székeinek felszerelését - hat kategóriában: Silver Vip (776 darab), Bronz Vip (165), AB sarok (175), standard (1254), Press (100), valamint 32 a tolókocsis látogatók és azok kísérőinek. „Ez összesen 2502 ülőhelyet jelent. Már csak a fennmaradó 485, legmagasabb kategóriás szék felszerelése maradt hátra - Skybox, Vip Gold és a Vip Silver Premium, plusz 75 a televíziós és a rádiós kommentátoroknak, illetve az asztalok az utóbbiak részére,” árulta el Csápai Bernadett, a DAC Aréna, r.t. elnökségi tagja.

Fotó: fcdac.sk

A Gold és a Silver Premium Vip összesen 305 ülőhelyet tartalmaz, a tizenhárom Skybox tulajdonosainak 180 szék áll majd rendelkezésükre. Az A tribün teljes befogadóképessége tehát 3062hely lesz, így a stadion három lelátójára (A, B és C) 9901 ember fér majd be (a 175 újságíróval együtt).

„Az A lelátó külső és belső helyiségeit egy időben tervezzük átadni, méghozzá a már említett októberi időpontban. Igaz, hogy néhány helyiség, amelyek nem elengedhetetlenek a mérkőzések megfelelő menetéhez, valószínűleg később lesz csak fejezve. Ez például a klubmúzeumot, a fanshopot vagy a földszinten található büfét érinti,” tette hozzá Csápai Bernadett.

fcdac.sk