A DAC bemutatta legújabb játékosát (videó)

A 22 éves magyar válogatott labdarúgó, Kalmár Zsolt egyéves kölcsönjátékra érkezik a DAC-hoz. 

A DAC bemutatta legújabb játékosát (videó)
Fotó: fcdac.sk

A fiatal támadó középpályás (szül. 1995. június 9-én) már negyedik éve tagja az RB Leipzig együttesének, ahova nevelőegyesületétől, a győri ETO FC-től érkezett. Az átigazolási összeg 1 millió euro környékén mozgott. 

A „Bikák” A csapatának színeiben 21 mérkőzésen lépett pályára az első idényében. A következő három évadot a tartalékcsapatnál, illetve kölcsönben az FSV Frankfurtnál és a dán Bröndby együttesénél töltötte. Utóbbinál azonban nem kapott elegendő lehetőséget. Pályafutásának következő megállója a DAC lesz, és Zsolt a Csallóközben próbálja meg újra sikeressé tenni a biztatóan induló karrierjét.

„Nagyon örülök, hogy itt lehetek. Úgy érzem, egy nagyszerű klubhoz kerültem, amely nagyon komoly célokkal vág neki a jövőnek. Remélem, hogy én is részese lehetek ennek, és nagy sikereket tudunk közösen elérni” - nyilatkozta röviddel a szerződés aláírását követően a DAC legújabb szerzeménye.

Az új játékos Győrben érte el pályafutása eddigi legnagyobb sikerét, ahol a 2012/13-as idényben magyar bajnoki címet szerzett. Kalmár fiatal korától tagja a magyar válogatott csapatok keretének. 2014-ben az U19-es nemzeti csapattal részt vett a Magyarországon megrendezett Európa-bajnokságon. A torna három csoportmérkőzésén egy gólt szerzett, csakúgy, mint friss DAC-beli csapattársa, Mervó Bence. Egy év múlva, az U20-as világbajnokságon szintén sikerült betalálnia. Viszont a két torna egyikén sem tudtak továbbjutni a csoportból a magyar fiatalok, hiszen 3 ponttal mindkétszer a 3. helyen végeztek. A felnőttválogatottban 2014. május 22-én debütált, méghozzá a Dánia elleni döntetlen (2:2) alkalmával. Összesen 9 alkalommal lépett pályára az A válogatottban.

„Már egy ideje dolgoztunk Zsolt leigazolásán. Örülök annak, hogy az erőfeszítéseink sikerrel jártak, és üdvözölhetjük őt Dunaszerdahelyen. Biztosak vagyunk benne, hogy Zsolt nagyszerű erősítés lesz az együttes számára, és ezúton szeretnénk neki minden jót kívánni a sárga-kék mezben” - mondta a DAC sportigazgatója, Jan Van Daele.   

Kalmár Zsolt a 13-as számú mezt fogja viselni a DAC-nál.

fcdac.sk